Naar de beginpagina van Zelf ZoekenDeze website is gestart door mij, Cobie van de Ven, in 2001. Ik was toen ict-co÷dinator van OBS De Fontein te Alkmaar. Vooral voor jongere kinderen was het moeilijk om zelfstandig goed op het internet te surfen.

Mijn doel was: leerlingen van basisscholen van jong tot oud goed laten surfen op internet via links die aansluiten bij de lesstof zonder reclame. Eerst fungeerde het als intranet op de server in school, later was de site ook bereikbaar op internet. In de loop der jaren hebben veel leerlingen en leerkrachten van OBS De Fontein te Alkmaar aan de site meegewerkt.

Inmiddels ben ik sinds 2010 een eigen bedrijf begonnen: het Digitaal Laboratorium. Intussen is de oorspronkelijke site na 4 jaar erg verouderd. Om al het werk niet verloren te laten gaan en leerlingen van basisscholen goede links te bieden heb ik alle links in 2014 geactualiseerd. Ik ben van plan de site verder uit te bouwen en up to date te houden

 

Ik houd me aanbevolen voor suggesties


 

 

Mijn naam is Cobie van de Ven. Ruim 35 jaar was ik werkzaam als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Daarvan heb ik 10 jaar gewerkt als ICT-co÷rdinator. Bezuinigingen inspireerden me in mei 2010 om het onderwijs te verlaten en een eigen bedrijf te starten: Digitaal Laboratorium
Ik houd voeling met de praktijk door een paar keer per maand een dag les te geven in groep 8.

Ik kan organisaties, instellingen en bedrijven van dienst zijn met mijn werkervaringen als leerkracht, ICT-er, iCoach, Wikiwijstrainer, geluidstechnicus, websitebouwer, programmeur in Scratch en LegoWeDo en MaKey, fotograaf, animator en filmer.